Барселона победи у дома Динамо (Киев) с 1:0 и най-накрая записа първи успех в група Е на Шампионската лига. Жерард Пике (36) реализира единствения гол, с който каталунците записаха втора поредна победа и засега спасяват главата на треньора Роналд Куман. Нидерландският специалист получи ултиматум за три поредни успеха, а в следващия си мач тимът посреща Реал (Мадрид) за Ел Класико на Ла Лига.

Испанският гранд имаше инциативата през целия мач и още във 2-ата минута пропусна изгодна възможност да поведе. Жорди Алба центрира остро във вратарското поле и Депай стреля с глава от няколко метра, но не успя да намери целта. Десетина минути по-късно гостите имаха шанс, след като Забарний бе изведен зад отбраната на Барселона, но се засуети и бе застигнат от Мингеса. Впоследствие Циганков шутира от границата на наказателното поле, но се получи рикошет в тялото на бранител и след това Пике върна към Тер Щеген.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Последваха два пропуска на Люк де Йонг, а каталунците продължаваха да натискат и в 36-ата минута усилията им бяха възнаградени. Топката бе центрирана от корнер и Жерард Пике от воле не остави шансове за стража на гостите Бушчан.

Домакините започнаха силно и след почивката, когато в игра за тях се появи младият Ансу Фати, пропуснал първата добра възможност за тях. Бушчан сгреши и топката попадна в Дест почти на аутлинията, а той върна към Фати, който с акробатичен удар прати топката в аут.

Бразилецът Филипе Коутиньо също пробва късмета си след силен шут от воле, но топката мина над напречната греда. Серхио Агуеро замени Мемфис Депай четвърт час преди края, но темпото на игра спадна и до последния съдийски сигнал двата тима не създадоха сериозни голови положения.

След първата си победа от три кръга Барса излезе на третата позиция с 3 точки. Динамо остава на дъното с една точка.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ - ТУК !!!