Барселона обърна Порто с 2:1 на свой терен в мач от група „Н“ на Шампионската лига и си осигури място на 1/8-финалите в турнира. Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор на Барселона Тери Венейбълс. 

Каталунците натиснаха и Рафиня отправи коварен удар в 7-ата минута, но Диого Коща внимаваше и спаси. Десетина минути по-късно Жоао Феликс шутира в наказателното поле, но от крака на Пепе топката излезе в корнер. 

Порто вкара гол в 26-ата минута, който не бе зачетен заради засада. Жоао Марио центрира в наказателното поле на Барселона, където Еванилсон продължи с глава към Мехди Тареми, който се измъкна от опеката на Роналд Араухо и отблизо вкара топката във вратата на Иняки Пеня, но бе в засада. Три минути по-късно пред Галено се откри добра възможност в наказателното поле на Барселона и той стреля, но Иняки Пеня спаси. Секунди след това Галено проби и подаде към Мехди Тареми, който стреля, но ударът му бе блокиран от Жул Кунде. След това топката попадна на крака на Галено, който стреля, но Иняки Пеня се намеси и спаси. Избитата топка попадна в краката на Пепе Акино, който не сбърка за 0:1. 

Радостта на "драконите" бе твърде кратка, тъй като две минути след гола им Педри подаде към Жоао Кансело, който навлезе в наказателното поле на гостите, преодоля Жоао Марио и с много хубав диагонален удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1. 

В 42-ата минута каталунците направиха огромен пропуск, след като Диого Коща подари топката на Педри в наказателното поле на гостите и той веднага стреля, но ударът му бе слаб и блокиран от играч на Порто. След това топката попадна в Рафиня, който имаше страхотна възможност, но стреля встрани от левия страничен стълб. В ответната атака пред Алан Варела се откри чудесна възможност и той стреля, но Иняки Пеня изби в корнер. 

В първите секунди след почивката Жоао Феликс шутира от далечна дистанция и нацели напречната греда на вратата на Диого Коща. Малко след това Жоао Кансело отправи удар право в ръцете на вратаря на гостите.

В 57-ата минута Жоао Кансело напредна по левия фалнг, след което намери много добре Жоао Феликс в наказателното поле на гостите, а той само отклони топката в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1.

Порто направи огромен пропуск в 80-ата минута, когато Мехди Тареми подаде към Галено, който не успя да отправи добър удар и Иняки Пеня спаси. Веднага след това Барселона организира бърза контраатака, при която Рафиня стреля, но Диого Коща спаси. След това топката попадна във Феран Торес, който имаше страхотна възможност, но не успя да намери очертанията на вратата. В 88-ата минута Гюндоган подаде към Рафиня, който акробатично стреля със задна ножица, но Диого Коща спаси. 

Порто можеше да изравни резултата в третата минута на добавеното време на срещата, когато пред Франсиско Консейсао се откри добра възможност и стреля, но право в ръцете на Иняки Пеня.

След успеха си Барселона има 12 точки на върха, гарантирайки си класирането за следващата фаза, тъй като в последния кръг имащите по 9 точки Порто и Шахтьор Донецк се изправят един срещу друг на португалска земя. На дъното в групата е белгийският шампион Антверп, който е без точки и в последния кръг ще приеме каталунците.

Група H
19:45 часа Шахтьор Донецк – Антверп 1:0

1:0 Микола Матвиенко (13)

22:00 часа Барселона - Порто 2:1
0:1 Пепе Акино (30), 1:1 Жоао Кансело (32), 2:1 Жоао Феликс (57)