С голяма част от резервите в състава си Барселона спечели убедително с 4:0 при визитата си на Динамо (Киев) и след четвъртата поредна победа в група G се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига.

Голямата звезда на каталунците Лионел Меси не бе включен в групата за мача, а дебют за тима направи Оскар Мингеса, който започна като титуляр и асистира за едно от попаденията. В края на мача първи минути за Барса записаха Матеус Фернандеш и Конрад Де Ла Фуенте.

През първото полувреме Динамо бе по-активният тим, а към двете врати имаше общо три точни удара, които не доведоха до гол.

След почивката тимът на Роналд Куман показа различно лице. Педри намери в коридор Мартин Брайтуайт, който си поведе дълго топката, но Сержиньо Дест (52) си я чукна напред и с хубав удар по диагонала вкара първото попадение. Това бе дебютен гол на американеца за Барселона. Малко след това Мартин Брайтаейт (57) удвои аванса на гостите след пас на Мингеса при центриране от корнер.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 64-та минута украинците можеха да намалят изоставането си, след като Де Пена бе оставен непокрит в наказателното поле, но шутира неточно покрай вратата. Мартин Брайтаейт (70-дузпа) бе точен и от 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение срещу него на Попов. Резервата Рики Пуч също имаше шанс да се разпише в 77-та минута, след като бе оставен сам на точката на дузпата, но ударът му мина над вратата.

В добавеното време влезлият като резерва Антоан Гризман (90+2) оформи крайния резултат с хубав удар по диагонала.

Ювентус обърна у дома Ференцварош и победи драматично с 2:1, за да продължи също към следващата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Първата възможност се откри пред Пауло Дибала в 14-ата минута, но ударът му бе отразен от Денес Дибуш. Гостите изненадващо поведоха с гол на Мирто Узуни (19) след асистенция на Нгуен. Кристиано Роналдо отбеляза гол в 33-ата минута, който не бе зачетен заради засада. Ювентус все пак изравни резултата скоро след това. Хуан Куадрадо подаде към Кристиано Роналдо (35), който с удар от разстояние изпрати топката във вратата на Дибуш за 1:1.

„Бианконерите“ можеха да осъществят пълен обрат в 59-ата минута, но след удара на Федерико Бернардески топката срещна лявата греда на вратата. Пред Роналдо се откри добра възможност в 69-ата минута, но Дибуш се намеси и улови топката.

Алваро Мората бе близо до това да се разпише в 77-ата минута, но след удара му топката срещна този път дясната греда. Ювентус все пак стигна до победата с гол на Алваро Мората (90+2) в добавеното време на мача след центриране на Хуан Куадрадо.

След тези резултати Барселона е на върха в групата с пълен актив от 12 точки пред Ювентус с 9, а Ференцварош и Динамо (Киев) имат по една точка и ще спорят за третата позиция в крайното класиране, даваща право на участие в Лига Европа след груповата фаза.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!