Барселона разби у дома Манчестър Юнайтед с класиката 3:0 и с общ резултат 4:0 се класира за полуфиналите в Шампионската лига, където очаква за съперник Ливърпул или Порто. Каталунците бяха спечелили с 1:0 в първия мач на „Олд Трафорд“, а в реванша стигнаха до убедителния успех с попадения на Лионел Меси (16, 20) и Филипе Коутиньо (61).

„Червените дяволи“ имаха шанса да поведат на „Камп Ноу“ още в първите секунди, но Маркъс Рашфорд нацели напречната греда след удар с външен фалц. След това домакините взеха инициативата и в 10-ата минута съдията посочи бялата точка след падане на Иван Ракитич в наказателното поле след съприкосновение с Фред, но отмени решението си след преглеждане на ситуацията с ВАР. След това дойдоха миговете за Лионел Меси (16, 20), който на два пъти преодоля Давид де Хеа след удари от границата на наказателното поле, но вторият от тях бе доста безобиден и топката премина под плонжа на испанския страж на гостите.

Последваха спокойни минути и едва в добавеното време на първата част Меси изведе Жорди Алба, който центрира ниско към далечната греда, а Сержи Роберто насочи топката към вратата и тя се удари в гърдите на Де Хеа.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Две минути след почивката при бърза контраатака Луис Суарес центрира в наказателното поле и непокритият Меси шутира, топката се отклони от крак на бранител и излезе в корнер. Гостите се опитаха да се изтеглят в предни позиции, давайки по-този начин повече свободни пространства за контраатаки на каталунците. Така се стигна до нов гол във вратата на Де Хеа, който нямаше какво да направи след фамозния фалцов удар на Филипе Коутиньо (61) от далечна дистанция.

До края на мача футболистите на Оле Гунар Солскяер само веднъж застрашиха вратата на Тер Щеген, който се намеси в 90-ата минута след удар с глава на резервата Алексис Санчес. В последните секунди пък Меси пропуска да оформи хеттрика си, след като Де Хеа спаси удара му.

Така Барселона напълно заслужено се класира за следващата фаза на турнира и очаква за съперник победителя от 1/4-финалнияи сблъсък между Ливърпул и Порто. „Мърсисайдци“ спечелиха с 2:0 първата среща на „Анфийлд“.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ