Барселона срази у дома Борусия (Дортмунд) с 3:1 и се класира за 1/8-финалите кръг преди края в група F на Шампионската лига. С този успех каталунците имат четири точки аванс на върха преди последния кръг в тази група. В другата среща от групата Интер спечели с 3:1 при визитата си на Славия в Прага и се изравни по точки с Дортмунд.

Това бе юбилеен мач №700 за Лионел Меси с екипа на Барселона и аржентинецът подаде за първия гол, дело на Луис Суарес (39). След това Суарес върна жеста и подаде на Меси (33) за 2:0, а до края на полувремето гостите не намериха сили да отвърнат на удара.

След края на срещата статистиката показа, че вестфалци са владеели в по-голям процент топката, но въпреки това отправиха по-малко точни и неточни удари по посока на каталунската врата. Антоан Гризман (67) направи разликата класическа след втората асистенция на Меси в този специален за него двубой.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Английският национал Джейдън Санчо (77) върна едно попадение за гостите от Германия след пас на немския национал Юлиан Брандт, но това бе всичко, което „жълто-черните“ постигнаха в тази среща.

След третата си победа в групата Барселона събра 11 точки на върха и се класира за 1/8-финалите кръг преди края. Дортмунд е трети със 7 точки, колко има и вторият Интер, а на дъното е Спарта (Прага) с 2.

В последния кръг Дортмунд приема аутсайдера Славия, а Интер е домакин на Барселона.