Европейският шампион Барселона е спечелил само 62% от срещите, в които е играл без голямата си звезда Лионел Меси, който е контузен и пропуска домакинството срещу Байер (Леверкузен), съобщават испанските медии. Двубоят между каталунците и „аспирините” в груповата фаза на Шампионската лига е тази вечер от 21:45 часа българско време на „Камп Ноу”.

"Барселона трепери", излезе със заглавие вестник "Ел Паис" преди домакинството с германския тим. Каталунците се нуждаят от победа, след като стартираха в групата с равенство 1:1 при гостуването си на Рома.

При последното гостуване на "аспирините" на стадион "Ноу Камп" през 2012 година Меси им вкара 5 гола за победата със 7:1 в 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига. Сега аржентинецът обаче е контузен и ще бъде извън терените за около 8 седмици и всички надежди ще са насочени към другите две големи звезди в атака – Неймар и Луис Суарес.

Статистиката сочи, че головата ефективност на Барселона пада от 2,5 на 2,1 попадения средно на мач, когато Меси не играе.