Байерн обърна драматично у дома Ювентус с 4:2 след продължения в уникален и луд реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, за да се класира за следващата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. В редовното време резултатът бе 2:2, както бяха завършили съперниците и в първата среща.

„Бианконерите” поведоха с голове на Пол Погба (5) и Хуан Куадрадо (28), но Роберт Левандовски (73) и Томас Мюлер (90+1) в последните секунди на редовното време изравниха за 2:2. В продълженията влезлите като резерви Тиаго Алкантара (108) и Кингсли Коман (110) сложиха точка на спора, оформяйки крайното 4:2. Така Байерн продължава към 1/4-финалите с общ резултат 6:4 от двата мача. 

Реваншът на „Алианц Арена” започна кошмарно за домакините, след като още в 5-ата минута вратарят Мануел Нойер сбърка, а Стефан Лихтщайнер намери Пол Погба, който се разписа от точката на дузпата за 0:1.

В 22-ата минута Нойер направи нова грешка и Алваро Мората го прехвърли, пращайки топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада на испанеца при отклоняването на кълбото от негов съотборник. Шест минути по-късно Давид Алаба загуби топката пред наказателното поле и Алваро Мората подаде към Хуан Куадрадо, който финтира капитана на баварците Филип Лам и вкара за 0:2.

Байерн имаше възможност да намали резултата в 41-ата минута, когато удар на Томас Мюлер от границата на наказателното поле беше избит от Буфон, а след това топката се удари в тялото на Роберт Левандовски и излезе в аут. Минута преди края на първата част Алваро Мората проби до аутлинията и намери непокрития на далечната греда Хуан Куадрадо, който шутира, но Мануел Нойер спаси.

След почивката в 57-ата минута Алваро Мората навърза трима защитници на Байерн, но завършващият му удар не бе точен и топката излезе над вратата.

Ювентус прие играта в собствената си половина и разчиташе предимно на контраатаки. В 73-ата минута Дъглас Коста центрира отдясно и Роберт Левандовски с глава намали на 1:2, връщайки интригата. До края на мача Байерн обсади вратата на „бианконерите” и в 87-ата минута Левандовски с глава прати топката в страничната греда, но бе отсъдена засада на поляка. Усилията на баварците дадоха резултат в първата минута от добавеното време, когато Кингсли Коман центрира и Томас Мюлер с глава изравни за 2:2, за да се стигне до продължения.

Ювентус бе отстъпил тотално инициативата и в 108-ата минута домакините направиха пълен обрат. Патрис Евра сгреши в отбраната на гостите и след перфектна комбинация топката попадна в Тиаго Алкантара, който с прецизен удар преодоля Буфон за 3:2. Гостите се хвърлиха веднага в предни позиции и две минути по-късно при бърза контраатака бившият футболист на Ювентус Кингсли Коман, който играе под наем в Байерн, вкара за 4:2.

„Бианконерите” бяха близо до попадение в 117-ата минута, когато обаче Стураро от изгодна позиция прати топка в аут. Малко преди това Мануел Нойер бе отразил удар на Манджукич. В крайна сметка не се стигна до други попадения и Байерн се класира за 1/4-финалите по изключително драматичен начин.

байерн_1.jpgjuventus.jpgБайерн - Ювентус 4:2 след продължения (2:2 в редовното време)
0:1 Пол Погба (5), 0:2 Хуан Куадрадо (28), 1:2 Роберт Левандовски (73), 2:2 Томас Мюлер (90+1), 3:2 Тиаго Алкантара (108), 4:2 Кингсли Коман (110)

(общ резултат 6:4, в първия мач 2:2)

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!