Байерн спечели с 2:1 при визитата си на Динамо (Киев) в предпоследния им мач от група „Е“ на Шампионската лига, гарантирайки си първата позиция в крайното класиране.

Баварците се бяха класирали за 1/8-финалите още преди тази среща, а в украинската столица поведоха след красив гол със задна ножица на Роберт Левандовски (14). В 30-ата минута Динамо бе много близо до изравняване след опит на Горетцка да изчисти. Той обаче прати топката към вратата, където Нойер не успя да играе добре с нея и гредата му помогна. Кингсли Коман (42) пък двои аванса на германския шампион след асистенция на Корентен Толисо.

След почивката Денис Гармаш (70) намали изоставането на домакините след пас на Виктор Циганков. До края на мача обаче играчите на Мирча Луческу не успяха да стигнат до изравняване. В добавеното време Циганков шутира от далечна дистанция, но за късмет на Мануел Нойер топката срещна страничната греда.

С петата си поредна победа Байерн събра пълен актив от 15 точки и е непоклатим от върха в групата. Динамо (Киев) остана на дъното с една точка и вече има само теоретични шансове за третата позиция, ако в другата среща Бенфика загуби на „Камп Ноу“ от Барселона.  

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!