Германският първенец Байерн срази Интер с 2:0 на "Джузепе Меаца" в Милано и започна с победа в група "C" на Шампионската лига. Лерой Сане (25) реализира за баварците през първата част, а в 66-ата минута при негова атака Данило Д'Амброзио си вкара автогол и оформи крайния резултат.  

Играчите на Юлиан Нагелсман контролираха събитията през целия мач, а атаките на "нерадзурите" не застрашиха сериозно вратата на Мануел Нойер през първата част. В 25-ата минута Кимих пусна пас в дълбочина към Сане, който се вклини между двамата централни защитници, излезе сам срещу Онана и го преодоля.

В 36-ата минута Байерн отправи три поредни удара в рамките на няколко секунди, но не успя да вкара втори гол. Първо Дейвис стреля, а Онана спаси, последва добавка на Томас Мюлер, която бе блокирана от защитник. Забитцер отправи трети удар, но изпрати топката в аут.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Още в началото на второто полувреме Интер можеше да изравни. Лаутаро Мартинес и Хакан Чалханоглу разиграха добре топката, след което последва центриране, но Брозович не уцели добре топката и я изпрати в аут. В 50-ата минута Един Джеко отправи добър удар, но Нойер спаси.

Гостите преодоляха натиска на домакините и в 66-ата минута направиха перфектна атака. Коман и Сане направиха двойно подаване. След това Сане се озова дълбоко в наказателното поле на Интер. Последва подаване успоредно на голлинията, топката се удари в крака на Данило Д`Амброзио и влезе в мрежата за 0:2. Минута по-късно Онана спаси удар на Садио Мане, който можеше да направи резултата 3:0. В 83-ата минута Интер пропусна златен шанс. Ернандес подари топката на Хоакин Кореа, който се озова на добра позиция, но изпрати топката в аут.

В другия мач от тази група напълно очаквано Барселона размаза чешкия първенец Виктория (Пилзен) с 5:1 на "Камп Ноу".

Франк Кесия (13) даде начало на головата фиеста след пас на Жул Кунде, а привлеченият от Байерн голмайстор Роберт Левандовски (34, 45+3, 67) избухна с шестия си хеттрик в турнира и първи с екипа на каталундите. Полският национал се разписа след асистенции на Сержи Роберто, Усман Дембеле и Феран Торес (71), който пък реализира петия гол за домакините. Той дойде след пас на Дембеле. Ян Сикора (44) бе точен за чехите малко преди края на първата част.

След убедителната си победа Барселона оглави временното класиране, а Байерн също има три точки преди сблъсъка им в Мюнхен след седмица. Интер и Виктория (Пилзен) са без спечелени точки и ще се срещнат в Чехия следващата седмица.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК