Германският шампион Байерн (Мюнхен) на практика си подсигури участие в следващата фаза на Шампионската лига, след като победи с 2:0 Олимпиакос като домакин.

Първият гол в срещата падна в 69-ата минута, а голмайстор бе Левандовски, който вече има шест попадения и втори голмайстор във временното класиране след Холанд от Залцбург, който има седем гола. Второто попадение пък бе дело на Иван Перишич (89'), който се разписа за първи път този сезон в надпреварата.

В класирането Байерн е повече от убедителен лидер, имайки пълен актив от 12 точки след 4 изиграни кръга, което със сигурност им осигурява едно от двете места в крайното класиране. Вторият Тотнъм в група "B" е едва с 4 точки, а третият Цървена звезда е с 3. На последното място в групата е Олимпиакос с 1 точка.

Днешният двубой за баварците бе първи за новия треньор на тима Ханзи Флик, който записа и първа победа.

Срещата започна с очакван натиск на домакините, който обаче така и не успя да се превърне в гол след редица пропуски.

В крайна сметка през втората част баварците станаха още по-настъпателни и в 69-ата минута Коман развинти съперник на фланга и центрира за Левандовски, който отблизо и от малък ъгъл вкара за 1:0.

До края на срещата Байерн продължи да търси гола и стигна до него. След чудесна контраатака Иван Перишич бе намерен в наказателното поле и отблизо отбеляза за крайното 2:0.