Германският шампион Байерн ще подаде официално оплакване в УЕФА за действията на гръцката полицията при първото гостуване на баварците в страната от 1983 година насам. Час преди началото на мача на баварците срещу Олимпиакос (3:0) от група „F” на Шампионската лига полицаи нахлуха в сектора с привърженици на немския тим. Органите на реда използваха палки, с които удряха по главите фенове на Байерн, позволили си да обиждат привържениците на Олимпиакос с неприлични жестове. Трима запалянковци на гостите от Мюнхен са били изведени от стадиона, за да им бъде оказана медицинска помощ в болница в Атина.

„От клуба е отправено оплакване до УЕФА и до местната полиция заради твърдата намеса на органите на реда. Трябва да се разследват причините за всичко това и едва тогава ще може да се каже какво ще бъде направено за в бъдеще”, заяви представителят на мюнхенската полиция Клаус Рьошингер пред sport1.de.

„Феновете, които са били ранени при действията на полицаите, са напуснали болницата и са могли да се пътуват за Германия”, допълни Рьошингер.