Проблемите на Байерн в защита принудиха треньора Карло Анчелоти да вземе играч от втория отбор за четвъртфиналния реванш срещу Реал (Мадрид) утре вечер.

Това е 30-годишният Николас Фелдхан, който дори пътува за испанската столица по анцуг. Той не беше облечен в официалния костюм на баварците за мачовете от Шампионската лига, тъй като не беше картотекиран за турнира в началото на сезона и такъв не беше ушит.

Фелдхан е резервен вариант за Анчелоти, ако италианският специалист не може да използва Матс Хумелс и Жером Боатенг. Двамата заминаха с Байерн за Мадрид, но участието им в мача е под въпрос.

Играчът на аматьорския тим на баварците беше резерва и в събота при нулевото равенство с Байер (Леверкузен), но не влезе в игра.

Фелдхан няма изигран мач в германския елит. През кариерата си има 40 срещи от Втора бундеслига за Унтерхахинг и Ерцгебирте (Ауе), но повечето му изяви са в Трета лига – 214 двубоя.

„За мен е голяма чест да бъда част от групата на Байерн за мача на „Сантяго Бернабеу“. Очаквам срещата с нетърпение. Ако бъда нужен, ще се радвам да помогна“, коментира дефанзивният футболист пред „Билд“.

Освен, че играе за втория отбор на Байерн Николас Фелдхан учи в мюнхенския университет и скоро му предстои полагането на първи държавен изпит. Той беше част от тренировъчния лагер на баварците в САЩ през миналото лято, но не успя да убеди Анчелоти, че има място в първия тим. Въпреки това Фелдхан вдигна Суперкупата на Германия като играч на Байерн преди началото на сезона. Причината за това беше, че получи подарък, тъй като мачът беше в деня на 30-ия му рожден ден (14 август 2016 г.).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА