Манчестър Сити допусна обрат и загуби у дома от Базел с 1:2 в реванша им от 1/8-финалите на Шампионската лига. Въпреки това "гражданите" придължават напред с общ резултат 5:2, след като бяха спечелили убедително с 4:0 в първата среща на швейцарска земя.

Преди мача бе запазена минута мълчание в памет на починалия италиански национал и капитан на Фиорентина Давиде Астори.

Мениджърът на домакините Хосеп Гуардиола даде почивка на някои играчи и заложи в атака на Габриел Жезус, Бернардо Силва и Лерой Сане, а в халфовата линия на Илкай Гюндоган, Туре Яя и Филип Фоден.

„Гражданите” поведоха при първата си по-сериозна атака. Лерой Сане напредна през центъра на терена и изведе Бернардо Силва по дясното крило. Португалецът асистира на бразилеца Габриел Жезус (8), който бе останал непокрит и отблизо вкара за 1:0. Осем минути след това удар на Илкай Гюндоган бе отразен от вратаря на гостите Вацлик,. Секунди по-късно Базел изравни чрез Мохамед Елюнуси (17), който получи топката от Риверос и не остави шансове за чилийския страж Клаудио Браво.

На-чистото положения до края на първата част бе за швейцарския шампион. В 31-ата минута Оберлин изпълни пряк свободен удар от ъгъла на наказателното поле, но топката премина покрай вратата.

След почивката гостите изчакаха търпеливо и нанесоха втори удар за пълния обрат. Михаел Ланг (72) се разписа за 1:2 след асистенция на Елюнуси и удар от близка дистанция. В 80-ата минута домакините можеха да изравнят, но Брахим Диас пропусна от малък ъгъл след чудесна намеса на вратаря Вацлик.

Въпреки загубата Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите и очаква следващия си съперник.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Резултат с изображениеМАНЧЕСТЪР СИТИ -   БАЗЕЛ 1:2
(в първия мач 4:0, общ резултат 5:2)
1:0 Габриел Жезус (8), 1:1 Мохамед Елюнуси (17), 1:2 Михаел Ланг (72)

Стадион: "Етихад", Манчестър
Съдия: Павел Краловец (Чехия)


РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА