Португалският гранд Бенфика е с единия крак в груповата фаза на Шампионската лига след победа с 2:0 като гост на Динами (Киев) в плейофа. Заради войната с Русия украинците домакинстваха в Полша, но и силната подкрепа на местните не им помогна.

Жилберто откри резултата в 9-ата минута (1:0), а Гонзало Рамош удвои в 37-ата (2:0). Динамо се отчете с много опасен удар на Виктор Циганков в 34-ата минута.

През втората част украинският гранд започна по-активно, но така и не стигаше до голови положения.

В 64-ата минута в игра за Динамо се появи  Александър Караваев, който пораздвижи атаката на тима си и пропиля две добри положения. Минути преди края и Владислав Ванат можеше да отбележи поне почетен гол за украинския гранд преди реванша на 23 август.

В друга среща от плейофите Цървена звезда загуби с 2:3 като гост на Макаби Хайфа в двубой с два обрата в резултата.

Израелците откриха в 18-ата минута с попадение на Францди Пиеро (1:0), но Пешич в 27-ата (1:1) и Канга в 40-ата (1:2) се разписаха за обрата до края на първата част. Домакините от Макаби успяха да изравнят в 51-ата минута с гол на Францди Пиеро (2:2).

Точно десет минути след това домакините също стигнаха до обрат и Тярон Чери се разписа за 3:2 с удар в долния ляв ъгъл. След попадението му головите опасности липсваха и домакините се поздравиха с успеха.

По-рано тази вечер Карабах (Азербайджан) завърши при 0:0 у дома с чешкия Виктория Пилзен и остави интригата за реванша.


 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ОТ СРЕЩИТЕ В ТУРНИРА ТАЗИ ВЕЧЕР

Карабах – Виктория Пилзен 0:0

Динамо Киев – Бенфика 0:2
(0:1 Жилберто (9), 0:2 Гонзало Рамош (37))

Макаби Хайфа – Цървена звезда 3:2
(1:0 Францди Пиеро (18), 1:1 Александър Пешич (27), 1:2 Гелор Канга (40), 2:2 Францди Пиеро (51), 3:2 Тярон Чери (61))