Реал (Мадрид) срази у дома Борусия (Мьонхенгладбах) с 2:0 и с тази победа в последния кръг на група B успя да финишира на първото място и да се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига.

„Кралете“ взеха инициативата още от самото начало и поведоха с гол на Карим Бензема (9) след асистенция на Лукас Васкес. Играчите на Зинедин Зидан продължиха да доминират и Бензема (32) удвои аванса след пас на Родриго. Така французинът стана едва петият играч в историята с поне 50 гола в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир след Лионел Меси (71 попадения), Кристиано Роналдо (67 гола) и Рууд ван Нистелрой (50).

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Германците опитаха да отговорят, но срещнаха сериозни затруднения. През втората част те се отърваха и от по-голяма загуба. Винисуис, Бензема и Кроос пропуснаха изгодни положения, а французинът веднъж нацели и гредата и не успя да оформи хеттрика си.

След успеха си Реал завърши първи в групата с 10 точки, а Мьонхенгладбах отстъпи на втората позиция със своите 8 точки и заради предимството в директните двубои с Шахтьор (Донецк) също се класира за 1/8-финалите.

В другата среща от групата Интер и Шахтьор (Донецк) завършиха 0:0 в Милано. Победа за който и да е от двата тима щеше да го класира за 1/8-финалите, но нито един от тях не успя да реализира някоя от възможностите си на „Джузепе Меаца“.

Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес пропуснаха най-добрите шансове за домакините. Те отправиха 21 удара към вратата на Шахтьор, а в самия край Кристиан Ериксен имаше златен шанс да донесе успеха за "нерадзурите", но ударът му от границата на наказателното поле бе спасен от вратаря Трубин. Додо пропусна най-сериозната възможност за гостите.

В крайна сметка точката остави „миньорите“ от Украйна на третата позиция с 8 точки, а тя им дава право на участие в Лига Европа. "Нерадзурите" завършиха последни с 6 точки и се сбогуваха с евротурнирите.