Реал (Мадрид) победи трудно Спортинг в Лисабон с 2:1 в мач от група F на Шампионската лига. В герой за Белия балет се превърна резервата Карим Бензема, който отбеляза победния гол малко след появата си в игра.

За мегазвездата Кристиано Роналдо мачът беше по-специален, защото той излезе срещу родния си клуб, откъдето тръгна за големия футбол. От официалната ложа го гледаха негови близки и роднини.

Домакините в началото имаха известно териториално надмощие, но по-високата класа на гостите си личеше. В 29-ата минута логичното се случи. След центриране от корнер отбраната на "лъвовете" изпусна Рафаел Варан и защитникът отблизо опъна мрежата за 0:1.

В 65-ата минута домакините останаха с 10 души на терена. Жоао Перейра удари без топка Ковачич пред очите на страничния съдия и заслужено получи червен картон.
Въпреки численото неравенство Спортинг не се отказа да търси гол и усилията се увенчаха с успех в 79-ата минута. Тогава защитникът на Белия балет Фабио Коентрао направи глупава дузпа, след като удари топката с ръка в своето наказателно поле. Адриан Силва изпълни хладнокръвно дузпата и изравни - 1:1. В 87-ата минута резервата Карим Бензема засече с глава прекрасно центриране на Рамос и простреля Патрисио, за да донесе трите точки на испанския гранд.

Реал вече прескочи групата и уби надеждите на Спортинг за следващата фаза. "Кралският" клуб се класира за 20-и пореден сезон на 1/8-финалите в този турнир.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА