Димитър Бербатов игра цял мач за Монако срещу бившия си отбор Леверкузен и се поздрави с победа с 1:0 в среща от Група "С" на Шампионската лига. В герой за гостите от Франция се превърна Лукас Окампос, който се разписа в 72-ата минута. Българинът се завърна на стадион "Бай Арена", където игра пет сезона и половина с екипа на Леверкузен. Той бе сменен буквално в последните секунди, за да обере овациите на публиката.

Влезлият току-що аржентинец засече с едно докосване центриране на Дирар отдясно и попадна в прегръдките на съотборниците си.

"Аспирините" могат да съжаляват за развоя на срещата, тъй като доминираха тотално. Създадоха един куп добри възможности за гол, но топката не попаднаше в мрежата на Даниел Субашич.

Така развоят на двубоя завърза сериозно групата. Леверкузен е лидер с 9 точки, следван от Монако с 8 и Зенит със 7. Последният Бенфика е с 4 т. И така в последния шести кръг от груповата фаза ще стане ясно кои отбори ще се класират за фазата на директните елиминации на Шампионската лига.


mon.jpg БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН)lever.jpg - МОНАКО
 
0:1
0:1 Лукас Окампос (72)
Леверкузен, стадион "БайАрена" 
Съдия: Пабло Талиавенто (Ит)
                                                                         
Леверкузен: Лено, Спахич, Топрак, Донати, Вендел, Л. Бендер, Кастро, Белараби, Чалханоглу, Кислинг

Монако: Субашич, Карвальо, Раги, Ечиеле, Абденур, Тулалан, Дирар, Моутиньо, Бакайоко, Бербатов

КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "С"
ОТБОР М П Р З Г.Р. Т
1.Байер (Леверкузен) 5 3 0 2 7:4 9
3.Монако 5 2 2 1 2:1 8
2.Зенит 5 2 1 2 4:4 7
4.Бенфика 5 1 1 3 2:6 4