Уелската звезда от Реал (Мадрид) Гарет Бейл е на мнение, че Байерн е станал много по-силен тим под ръководството на Карло Анчелоти, който преди това бе начело на „кралския” клуб. Двата европейски гранда се срещат утре вечер от 21:45 часа българско време в Мюнхен за първата си среща от 1/4-финалите в Шампионската лига.

„Ако се погледне към последните три треньора на Байерн, всеки от тях по определен начин въведе нещо ново в тима. Анчелоти обаче ги докара дотам, че те са още по-трудни за побеждаване. В нападение те играят още по-силно. Той просто е великолепен треньор”, сподели Бейл преди утрешния сблъсък на „Алиац Арена”.

„Най-вероятно ни очаква два велики мача. Не трябва да вкараме по възможност един гол в Мюнхен и в същото време да се защитаваме много добре, за да си осигурим добра изходна позиция за реванша”, допълни уелският национал, който не е в най-добрата си форма след възстановяване от контузия – само два гола в седем шампионатни срещи.

„Както при всеки играч, трае известно време, докато е готов отново на 100%. Не беше лесен период, но контузиите принадлежат към всичко това”, коментира крилото формата си.

Бейл играе за „белия балет” от 2013 година и се чувства изключително щастлив в испанската столица. „Мадрид е великолепен град. Времето е добро, хората са приятелски настроени и храната и културата са страхотни”, завършва Бейл, преминал от Тотнъм в Реал срещу 101 милиона евро.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА