Борусия (Дортмунд) победи у дома Спортинг (Лиасбон) с минималното 1:0 в среща от четвъртия кръг на група „F” в Шампионската лига и се класира за 1/8-финалите на турнира два кръга преди края на груповата фаза.

Малко преди срещата голмайсторът на домакините Пиер-Емерик Обамеянг бе изваден от състава заради „вътрешни работи” по официалната информация от клуба, а неговият заместник Адриан Рамос (12) вкара с глава единствения и победен гол за вестфалци.

Гостите атакуваха рядко, но в 27-ата минута бяха много близо до изравняването. Тогава Мартинш се откъсна отдясно и излезе сам срещу Роман Бюрки, който скъси ъгъла и предотврати гол. Борусия отвърна с перфектна атака, при която Кристиан Пулишич нацели напречната греда с удар от дистанция.

След почивката гостите доминираха в първите минути, но Желсон Мартинш и Бруно Сезар шутирха неточно. Спортинг атакуваше по-активно и резервата Адриен Силва също имаше възможност да изравни, но прати топката в аут. Пропуск за Борусия пък направи Андре Шюрле.

Така "жълто-черните" се възползваха от изненадващото равенство 3:3 на Реал (Мадрид) в Полша срещу Легия (Варшава) и вече са едноличен лидер в група "F" с 10 точки. Спортинг е на трето място с 3 точки и на теория все още има шансове да се пребори за втората позиция с Реал, но трябва да го победи у дома и да се надява на загуба  на „кралския” клуб от Борусия на „Сантяго Бернабеу”.

Резултат с изображение за борусия дортмундРезултат с изображение за спортинг лисабон емблемаБОРУСИЯ (ДОРТМУНД) - СПОРТИНГ (ЛИСАБОН) 1:0
1:0 Адриан Рамос (12)

Дортмунд, "Сигнал Идуна Парк"
Съдия: Дани Макели (Холандия)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА