Байерн разби у дома Олимпиакос с 4:0 в директен сблъсък за първото място в група "F" на Шамппионската лига и си гарантира участие на 1/8-финалите в турнира. При равенство и двата тима щяха да продължат напред, но при този резултат само германският шампион си гарантира участие в следващата фаза. В същото време баварците дадоха надежда и на Арсенал в борбата за второто място в групата. „Топчиите” сразиха с 3:0 на свой терен Динамо (Загреб) и изостават на 3 точки от Олимпиакос. Те ще играят срещу гръцкия шампион на 9 декември в Атина в директен мач за втората позиция.

Шоуто на баварците започна с гол на бразилския национал Дъглас Коста (8), а малко по-късно полякът Роберт Левандовски (16) вкара дежурното си попадение след асистенция на Кингсли Коман. Томас Мюлер (20) уби интригата още преди почивката след подаване на Ариен Робен.

След почивката в 52-ата минута Холгер Бадщубер получи директен червен картон и домакините трябваше да доиграят мача в намален състав. Това обаче не им попречи да вкарат още един гол в противниковата врата чрез Кингсли Коман (70), възползвал се от асистенция на Томас Мюлер.

С успеха си Байерн събра 12 точки и оглавява групата, като е сигурен участник на 1/8-финалите. Олимпиакос е втори с 9 точки, следван от Арсенал с 6, а на дъното е Динамо (Загреб) с 3 точки.
байерн_1.jpgolimp.jpg
Байерн - Олимпиакос 4:0
1:0 Дъглас Коста (8), 2:0 Роберт Левандовски (16), 3:0 Томас Мюлер (20), 4:0 Кингсли Коман (70)

Мюнхен
, „Алианц Арена“
Съдия: Й. Ериксон

fcb.jpg