Пари Сен Жермен се класира за пръв път в своята история на финал в Шампионската лига, след като победи категорично с 3:0 РБ Лайпциг в полуфинален двубой. Срещата се игра на „Ещадио да Луж“ в Лисабон, а головете за французите вкараха Маркиньос, Анхел ди Мария и Бернат. За трофея парижани ще спорят с победителя от срещата между Байерн и Лион.

Тимът на Тухел натисна своя опонент още от първите минути и логичното се случи. В 13-ата минута В 13-та минута Анхел Ди Мария застана зад топката при изпълнение на пряк свободен удар отляво на вратата на Лайпциг. Топката беше засечена на първата греда, където Маркиньос се извиси най-високо и разстреля унгарския страж Гулачи. 

Френският хегемон продължи да бъде отявлено по-добрия отбор на терен и в 35-та минута бразилската звезда Неймар беше близо до попадение, но силният му удар разтресе гредата на вратата на "биковете". 

В 42-та минута ПСЖ нанесе своя удар, с който предреши изхода на двубоя. След груба грешка на вратаря Гулачи и бранителите на Лайпциг при изнасянето на топката Анхел Ди Мария беше намерен в наказателното поле и от точката на дузпата не сбърка за 2:0. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

В началото на втората част момчетата на Юлиян Нагелсман започнаха далеч по-активно, но не успяха да стигнат до реални голови ситуации. ПСЖ пък показа убийствена класа и сложи точка на спора още в 56-ата минута. При сериозно разбъркване Нордин Мукиеле се подхлъзна до аутлинията, а Анхел Ди Мария центрира на главата на Хуан Бернат, който не пропусна от няколко метра за 3:0. 

До края на мача ситуацията на терена се успокои, а Ди Мария и Мбапе бяха близо до това да направят още по-тежка загубата на германския тим. РБ Лайпциг отвърна с една хубава атака, която завърши с удар на Анхелиньо. 

Нов гол не падна и ПСЖ спокойно чака своя съперник на финала. 

РБ Лайпциг - ПСЖ 0:3
0:1 Маркиньос (13), 0:2 Анхел ди Мария (42), 0:3 Бернат (56)