Една от бившите звезди на ЦСКА Жуниор Мораес блесна за Шахтьор (Донецк), който направи обрат и спечели с 2:1 при визитата си на дебютанта Аталанта в мач от група C на Шампионската лига. Срещата се игра на стадион "Джузепе Меаца" в Милано, тъй като този в Бергамо не е пригоден за срещите от надпреварата.

„Бергамаските“ очаквано започнаха по-активно пред своя публика и зарадваха феновете с първия си гол в най-престижния европейски клубен турнир. Отбеляза го Дуван Сапата (28), който се възползва от асистенция на Хатебур и изведе италианския тим напред в резултата. Преди това в 16-ата минута словенецът Йоспип Иличич пропусна дузпа за тима от Бергамо.

Малко преди почивката бразилският нападател Жуниор Мораес (41) успя да изравни след подаване на Алан Патрик.

През втората част италианският тим не успя да удържи натиска на украинците, които ликуваха буквално в последните секунди. Израелският халф Манор Саломон (90+5) се разписа и донесе първите три точки за „миньорите“ в групата след загубата си от Ман Сити (0:3) у дома. Аталанта остава без спечелена точка от два мача, след като в първия кръг падна катастрофално от Динамо с 0:4 в Загреб.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ