Mонако не успя да прекъсне негативната си серия от 11 мача без успех (3 равенства и 8 загуби) и във втория мач на френската легенда Тиери Анри начело на „монегаските“. Тимът завърши наравно 1:1 с бойкия белгийски Брюж на стадион „Жан Брейдел Стейдиъм“ в Брюксел в среща от Група А в Шампионската лига.

Така и двата тима записаха първи точки в тазгодишното издание на турнира, след двете си загуби в първите два кръга. По всяка вероятност Брюж и Монако ще се борят за третото място в групата, даващо право на участие в турнира Лига Европа, с оглед на класата и амбициите на лидерите Борусия Дортмунд и Атлетико Мадрид.

Белгийците бяха по-активния тим през по-голямата част от срещата и създадоха по-чистите голови положения пред себе си, но в крайна сметка, не съумяха да стигнат до повече от един гол.

Монако от своя страна записа 12-ти мач без успех, но все пак спря кошмарната серия от пет поредни загуби във всички турнири. Гостите бяха без своята голяма звезда – колумбийският Радамел Фалкао, който пропусна срещата поради контузия.

Първата част донесе по един гол и за двата тима. В 13-та минута нападателят на домакините Уесли вкара топката във вратата на съперника, но попадението бе отменено, тъй като нападателят бе в засада.

Едва след 32 минути игра 18-годишният Муса Сила откри за гостите. Руснакът Головин превзе много територия в полето на съперника, след което успя да изведе Сила зад защитата на Брюж. Нападателят на „монегаските“ не се поколеба и от малък ъгъл по диагонал стреля покрай Летица, носейки аванс на своя отбор. 

Само шест минути след това нов голям шанс се откри пред Сила, който получи хубав пас по отляво на наказателното поле. Той успя да излъже стража на Брюж, но след това не успя да уцели опразнената врата, изваждайки топката в аут.

По ирония на съдбата, в ответната атака белгийците изравниха резултата чрез своя тарана в атака Уесли. Той засече с глава едно прецизно центриране на Ханс Ванакен отляво, след като успя да надскочи бранител на Монако и да забие топката в долния ляв ъгъл на вратата на Монако за 1:1 (39‘).

Втората част започна с купища пропуски за домакините. Първо, в 51-та минута Денис Бонавентур стреля коварно по диагонал, но Бедиашил улови. 7 минути по-късно Резаи се измъкна от защитата на французите вдясно на атаката на Брюж и стреля по диагонал в близкия ъгъл, но топката прелетя на сантиметри в аут.

В 61-та суперкомбинация отдясно изведе сам капитана Рууд Вормър на стрелкова позиция от границата на наказателното поле, но той не намери топката по най-добрия начин и я извади високо в аут. В 70-та минута Брюж направи пореден пропуск, когато топка отдясно не бе засечена по възможно най-добрия начин от Уесли и тя излезе в аут.

Две минути по-късно Головин получи удобна топка в наказателното поле на домакините и стреля силно, но право в ръцете на Летица. В добавеното време на среща резервата на Брюж Опенда стреля с глава от няколко метра, но отново извади кълбото в аут за нещастие на феновете по трибуните.

За повече обаче двата тима нямаха сили, записвайки първи точки в Група А в Шампионската лига.

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19