Челси завърши 1:1 у дома с Атлетико (Мадрид) и изтърва първата позиция в крайното класиране на група „C”. Английският шампион приключи с равни точки с Рома, който по същото време надви гостуващия Карабах с 1:0 и заради по-добрите си показатели в директните двубои със „сините” от Лондон финишира на първата позиция. И двата тима все пак ще участват на 1/8-финалите в най-престижния европейски клубен турнир.

Лондончани се бяха класирали за 1/8-финалите още преди този мач, но трябваше да търсят победата в него, за да финишират в групата. Само успехът пък даваше някакви надежди на Атлетико, че може да финишира на втората позиция и да играе в следващата фаза при грешка на Рома срещу Карабах. Нито едно от двете условия не се изпълни за „дюшекчиите” и те ще играят напролет в Лига Европа.

Срещата на „Стамфорд Бридж” бе доста динамична с положения и пред двете врати. Алваро Мората от домакините на няколко пъти се размина с гола, а Фернандо Торес и Антоан Гризман бяха най-близо до попадение за Атлетико през първата част.

В първите минута след почивката Кристенсен, Мората и Еден Азар пропуснаха да се разпишат за „сините” от изгодни позиции, а в 53-ата минута Филипе Луис от гостуте уцели греда след шут с левия крак. Саул Нигес направи добавка с глава, но белгийският вратар Тибо Куртоа спаси. Малко след това след центриране от корнер Фернандо Торес продължи с глава към оставения непокрит Саул Нигес (56), който изведе испанския тим напред в резултата. Челси можеше да изравни в 67-ата минута чрез Кристенсен, който не уцели опразнената врата на гостите.

В 75-ата минута Еден Азар получи топката на границата на наказателното поле, нахлу в него и шутира, а Стефан Савич си вкара автогол за 1:1. Секунди след това пред Мората се откри шанс да направи обрата пълен, но пропусна сам срещу Ян Облак. До края на мача пропуски направиха още Вилиан и Миши Батшуай за домакините и Гризман за гостите.

След равенството Атлетико завърши трети в групата със 7 точки и отпадна от Шампионската лига, но ще продължи участие на 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Челси пък завършва втори с 11 точки, колкото има и победителят в групата Рома. "Вълците" финишираха на първата позиция заради преките си двубои със “сините” - 3:0 в Рим и 3:3 в Лондон

Рома надви в последния кръг очаквано у дома Карабах с 1:0. Успехът за италианския тим дойде след гол на Диего Пероти (53), направил добавка с глава след отразен удар на Един Джеко преди това. "Вълците" доминираха и имаха и други шансове за попадения, но записаха минимален успех, завършвайки с 11 точки на първото място. Тимът от Азербайджан остана последен в групата с 2 точки.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА