Ръководството на Челси обеща пълно съдействие и свое собствено разследване около инцидента в парижкото метро след мача на "сините" с ПСЖ (1:1) в Шампионската лига. Тогава група фенове на Челси не позволиха на чернокож французин да се качи в метрото, а действията им бяха придружени от расистки песни.
 
"Подобно поведение е ужасяващо и няма място във футбола и живота. Проверяваме дали извършителите имат клубни карти за мачовете на Челси и ако е така, те ще им бъдат отнети. Ще предприемем нужните действия, за да накажем извършителите", твърдят от Челси.
 
В същото време потърпевшият 33-годишен мъж разказа пред "Льо Паризиен", че има максимална санкция за британците. Във Франция наказанието за расизъм е до три години затвор и глоба.
 
"Искам тези хора да бъдат наказани. Нямах представа, че всичко е заснето на видео. Не казах на жена ми за това, но тя ми показа клипа ден по-късно. Не разбрах какво ми казват, защото не говоря английски, но сигурно са ме обиждали. Не съм изненадан от това", заяви французинът.