ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Челси победи Милан с 2:0 като гост в дербито на група Е от Шампионската лига.

Гостите от Лондон получиха дузпа в 18-ата минута за задържане на Мейсън Маунт от Фикайо Томори, а бранителят на Милан получи червен картон. Жоржиньо застана зад топката и откри резултата (1:0) от бялата точка.

"Росонерите" бяха много близо до изравняване на резултата в 27-ата минута, но Оливие Жиру не уцели вратата след удар с глава от много добра позиция.

Минути след изтичането на половин час игра  бившият нападател на Милан Пиер-Емерик Обамеянг се разписа за Челси, след като се измъкна от отбраната (2:0).

Минута преди края Мейсън Маунт можеше да направи резултата класически с удар от границата на наказателното поле, но вратарят на Милан Чиприан Татарушану отрази удара му.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Челси можеше да убие тотално интригата в 49-ата минута, но Конър Галахър стреля от външната страна на мрежата, след като преодоля вратаря. Десет минути след почивката и Обамеянг се озова на добра позиция, но стражът на "росонерите" реагира добре.

Дошлият по-наем от Барселона Сержиньо Дест пропиля чудесна възможност за Милан в 60-ата минута, но не уцели вратата след хубав пас на Рафаел Леао.

Челси поиска дузпа в 69-ата минута, но реферът и ВАР решиха друго. Четвърт час преди края Пиер-Емерик Обамеянг направи пореден пропуск пред вратата на Милан, след като позволи на бранител да блокира удара му.

В добавеното време "сините" пропуснаха поредна добра възможност, при която Конър Галахър стреля от добра позиция, но вратарят спаси.

В другата среща от групата Динамо (Загреб) и Залцбург завършиха при 1:1. Така Челси е начело със 7 точки, следва Залцбург с 6, Милан и Динамо Загреб с по 4.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК