Челси възкръсна у дома срещу холандския шампион Аякс и навакса сериозно изоставане, за да завършат 4:4 в мача си от четвъртия кръг в група H на Шампионската лига. В другия мач от групата Валенсия срази гостуващия Лил с 4:1 и се изравни по точки с Челси и Аякс.

Още във 2-ата минута се стигна до автогол на Тами Абрахам след удар на Куинси Промес. Радостта на гостите обаче бе кратка, тъй като скоро след това „сините“ получиха 11-метров наказателен удар и Жоржиньо (4-дузпа) бе точен от бялата точка за 1:1.

Силната игра на холандския гранд бе ознаменувана с нов гол, този път Куинси Промес (20) се разписа, а в 35-ата минута вратарят Кепа Арисабалага си вкара автогол за 1:3 след удар на Хаким Зийех.

След почивката головата фиеста продължи с пълна сила. Дони ван де Беек (55) направи преднината на гостите три гола след нова асистенция на Зийех, който подаде и за попадението на Промес през първата част. Сесар Аспиликуета (63) намали след подаване на Тами Абрахам, а нещата се влошиха за Аякс в 68-ата минута, когато Дейли Блинд бе изгонен с втори жълт и червен картон. Секунди по-късно гостите останаха с 9 футболисти на терена, след като и Жоел Фелтман бе изгонен с втори жълт и червен картон, а от последвалия 11-метров наказателен удар Жоржиньо (71-дузпа) намали до 3:4.

Влезлият като резерва Рийс Джеймс (74) изравни за 4:4, а Челси стигна и до пети гол, дело на Аспиликуета, но след намесата на ВАР попадението не бе признато заради игра с ръка. До края на мача и двата тима имаха шанс да стигнат до успеха, но вратарите спасиха удари на Едсон Алварес от гостите и Миши Батшуай от домакините.

След това реми и двата тима имат по 7 точки, колкото и третият Валенсия, а на дъното е Лил с 1 точка.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ