Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас проведе онлайн официална пресконференция преди мача срещу Мура от втрия квалификационен кръг на Шампионската лига и посочи силните страни на словенския първенец.

"Трябва да уважаваме и двата отбора, тъй като са шампиони. Мачовете ще са много различни, защото Мура има доста по-различен стил и играчи. Имахме човек, който гледа техен мач на живо. Всеки един член на екипа има задача с мача. Опитваме се да се подготвим по най-добрия начин. Организиран отбор и отбор, който е трениран много добре. Личи си в малките детайли на терена и са готови за такива мачове. За разлика от Шахтьор не са проактивен отбор. Опитват да играят на контраатака и са стойностен отбор и наказват противниците си. Представят се добре у дома. Ще се опитаме да подобрим и да повтаряме доброто представяне особено в мача срещу ЦСКА. Във футбола опонента гледа и наблюдава какво се случва. Могат да се подготвят и да ни контраатакуват с идеите си. Футболът е красива игра. Мачът срещу Мура ще е различен от ЦСКА, няма да имаме тези пространства, защото те ще са по-компактни. Искам от моите футболисти да излезем с увереност и от първата минута да вземем инициативата и да водим играта дори и с риск", каза Дамбраускас и коментира това, че Лудогорец може да се похвали без допуснат гол в първите три официални мача от началото на сезона.

"Може би опонентите изпуснаха своите шансове. В крайна сметка анализираме абсолютно всичко, което се случва в мачовете. Целим се да се защитаваме високо и да не позволяваме на противника да стига до вратата. Надграждаме в последните мачове и имаме по-доброто притежание от противника. Държим го далеч от нашата врата. Това, което се случва в нашия отбор е по-комплексно. Владеем топката, не позволяваме на противника да отнема топката в нашата половина. В този аспект сме подобрили играта. Значително подобрихме играта при статични положения в защита, където в последните мачове не допуснахме толкова възможности за противника. Общо 7 корнера са изпълнени срещу нас. Много малко преки свободни удари около наказателното поле и това показва подобрение. Вярвам, че няма да подценим мача. Моите играчи са със същата концентрация като моята. Смятам, че всички те разбират каква е важността на този мач и по какъв начин ще повлияе на пътя, по който вървим. Нормално е в сезона формата на отбора или играч да бъде повлияна, но това е работа на треньора, който трябва управлява процеса по този начин и да избира най-доброто", допълни наставникът на българския шампион.

"Наистина това е най-трудната част за един треньор - да успява да избира най-доброто на терена. Опитвам да говоря с всеки един играч и да му кажа причините защо ще разчитам на него, защо няма да играе или няма да е в групата. Опитвам се да бъда искрен с играчите. Всеки иска да играе и всеки иска да се представя на терена. В един момент ще имаме нужда от всеки един от тях. Моята цел е да печелим купи и мачове. Никой не е застрахован от картони и контузии. В даден момент ще дойдат ротациите, които ще се случат. Всеки играч трябва да хване шанса и да го използва. В последния мач сменихме трима играчи и както видяхте Сантана и Доминик вкараха голове. Това е пример как да се използват шансовете. В дадени моменти играчите могат да ме попитат защо не са на терена, но винаги им отговарям, че отговорите са точно на терена. Много съм доволен от групата, която имам като играчи, защото виждам едно обединение и се надявам в края на сезона да видим всички играчи да са щастливи от игровото време през сезона", завърши специалистът.