Треньорът на Аякс Франк де Бур заяви, че играчите му трябва да играят като отбор и някой винаги да е близо до голямата звезда на Барса Лионел Меси. Мачът между двата тима от груповата фаза на Шампионската лига е утре вечер от 21:45 часа българско време.

44-годишният холандски специалист призова играчите си да не се страхуват от звездите на каталунците, въпреки че Аякс падна с 1:3 на „Камп Ноу” преди две седмици. През миналия сезон грандът от Амстердам сътвори една от сензациите в груповата фаза, побеждавайки Барса с 2:1, а според Де Бур, този факт трябва да даде повече увереност на играчите му.

„Винаги трябва да показваш респект към опонента, но това не означава, че трябва да се страхуваш от него. Миналата година срещу Барселона показахме, че можем да се мерим с топ отборите. Искам да видя самочувствие в своя отбор. Най-важното нещо е да играем като отбор и някой винаги да е близо до Меси. Момчетата не трябва да се страхуват от Меси, Суарес или Неймар“, коментира Де Бур преди утрешния мач.

Според холандския специалист за Луис Суарес завръщането му в Амстердам с екипа на Барселона ще е емоционален момент. Уругваецът игра за холандския гранд от 2007 до 2011 година, след което премина в Ливърпул.

„Според мен за Луис Суарес ще е емоционално да се върне тук и да изиграе първия си мач в Шампионската лига през този сезон. Това ще е добре за него. Той е боец, който лесно вкарва голове. Ще е интересен мач“, допълни холандският специалист.