Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе доволен от равенството срещу Базел 0:0 в груповата фаза на Шампионската лига. Резултатът дава големи шансове на разградчани да участват в елиминациите на Лига Европа напролет.

„В началото казах, че това е бъде едно тактическо надиграване. Аз съм изключително доволен от играчите. Виждате и знаете, че Базел е силен отбор. Момчетата показаха изключително израстване. Аз съм доволен. Всеки иска да бием и ние искахме, но в края на краищата този резултат ни задоволява. Не ни бе по-трудно, става дума за различно надиграване. Отговорността е по-голяма. Трябваше атаките, които имахме, да ги развием по-добре. Но след мач е по-лесно да е говори. Поздравявам играчите“, започна Дерменджиев.

„Вандерсон и Сисиньо се справиха много добре на местата на Марселиньо и Минев", доволен бе треньорът на Лудогорец.

„Добре е, че Базел и Арсенал ще играят на максимума. Ако съдбата е благосклонна, ще се класираме. Ако не пак ще сме доволни, защото играхме в груповата фаза на Шампионската лига и докарахме отбори, които феновете искат да видят“, продължи специалистът.

„През второто полувреме ние имахме някои ситуации. Базел бяха много добри за нас. Но това не го казвам като съжаление, а като анализ“.

„Никога не съм се съмнявал в качествата на Владо Стоянов. Имаше моменти, в които трябваше да е на пейката, не защото не е добър и няма да се справи, а защото това бе най-добре за него“, каза за финал Дерменджиев по повод изявите на вратаря в мача.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа