Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев се изказа със самочувствие след равенството 2:2 с Виктория (Пилзен) и класирането за груповата фаза на Шампионската лига. Разградчани за втори път са сред най-големите, а наставникът им се закани този път представянето им да се запомни.

"Искам да поздравя футболистите, защото те проявиха характер през цялата кампания, която изиграхме. Искам да поздравя феновете, които ще гледат качествени и добри отбори, ръководството и собствениците. Доказахме, че сме отбор на средноевропейско ниво и това е добре за българския футбол. Това е един мач, който трябва да се печели, тук футбол няма. 

Шампионската лига е по-силен турнир от световното първенство. Играят добри отбори. Това е невероятно голяма крачка за този клуб. Бъдете сигурни, че Лудогорец ще вземе точки. Няма да е отбор, който ще губи. Може да прескочи и някаква фаза, но нека видим кои ще са отборите като жребий. Може да влезем в тройката и да продължим в Лига Европа.

Не ни е страх да кажем, че ще станем шампиони и ще влезем в Шампионска лига. Това не е малко като постижение. Български отбор за втори път да влезе и да играе в турнира на богатите“, заяви Георги Дерменджиев пред bTV Action.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа