Жребият за осминафиналите на Шампионската лига бе изтеглен преди минути. Всички двойки може да видите – ТУК!

Интересно е да се отбележи, че в първата елиминационна фаза на турнира ще има няколко битки, които гледахме и миналата година. Германският Шалке ще има възможност да си върне на Реал (Мадрид) за тежките поражения през сезон 2013/14. Тогава двата състава отново се срещнаха на тази фаза, а общият резултат бе 9:2 за настоящия носител на трофея.

Има още едно повторение от миналогодишните осминафинали: Манчестър Сити – Барселона. „Гражданите” също имат да си връщат на каталунците. Миналият сезон испанския тим продължи след две победи и общ резултата 4:1. И в двата двубоя английския тим завърши с намален състав заради червени картони, а първата среща се запомни със скандална дузпа за Барселона. Меси бе спънат извън наказателното поле от Мартин Демикелис, но шведският рефер Йонас Ериксон посочи бялата точка и изгони бранителя на Сити.

ПСЖ и Челси, които ще се изправят един срещу друг на осминафиналите, също имат сметки за уреждане. Двата тима се срещнаха на четвъртфиналите миналата година, а англичаните продължиха напред с общ резултата 3:3 и гол повече на чужд терен. ПСЖ спечели първата среща с 3:1, но на „Стамфорд Бридж” Челси измъкна успех с 2:0. Второто попадение бе дело на Демба Ба три минути преди края на мача.

Борусия (Дортмунд) и Ювентус пък ще повторят финала в Шампионската лига от 1997 година, спечелен с 3:1 от германския отбор.