Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо говори преди реванша от Шампионската лига с Ливърпул. Той показа сериозна доза оптимизъм, въпреки че неговият тим загуби първата среща на "Анфийлд" с 2:5.

"Когато опитваш да побеждаваш, минаваш през редица грешки. Важното е да знаеш как можеш да подобриш играта си. Показахме, че можем да имаме правилната настройка във всеки мач. Срещу Киево не ни бе никак лесно. Сега трябва да се подготвим добре за предстоящата среща от Шампионската лига. Доказахме, че можем да постигнем добри резултати. Трябва да вярваме в себе си, това е моето мото", каза Ди Франческо.

"Нека не забравяме, че загубихме от отбор, който е сред Топ 4 в Европа. Ливърпул инвестира доста, за да изгради този отбор. Това не трябва да ни обезкуражава, а да ни даде повече сила. В началото и в края на двубоя на "Анфийлд" показахме, че можем да се борим с всеки", добави той.

"Първо трябва да презаредим батериите, психически и физически, за да можем да излезем срещу Ливърпул и да дадем абсолютно всичко от себе си. Трябва да бъдем уверени и да вярваме, че можем да обърнем нещата. Веднъж вече показахме, че можем да го направим и ще се опитаме отново. Първото нещо е вярата. Това е моето послание – "вярвайте" – именно това ще се опитам да втълпя на моите играчи. Сигурен съм, че ще направим топ представяне", завърши треньорът на Рома.
РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА