Треньорът на Шалке 04 Роберто Ди Матео се надява Реал (Мадрид) да не играе на върха на възможностите си. Освен това италианецът иска и неговите възпитаници да бъдат безгрешни в реванша на „Сантяго Бернабеу” от 1/8-финалите в Шампионската лига утре вечер от 21:45 часа българско време. „Миньорите” загубиха с 0:2 в първата среща на своя „Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен.

„За да можем да се съревноваваме с отбор от тази класа, трябва да имаме перфектен ден и да се надяваме, че Реал няма да играе на върха на възможностите си. Едва тогава можем да мислим за позитивен резултат. Имаме добър колектив. Играчите искат да стават по-добри с всеки изминал ден. Това е много важно“, сподели Ди Матео на пресконференцията преди утрешния сблъсък.

„Не знам как това може да помогне на отбора, но за мен натрупаният опит ми помогна да го подготвя както трябва. Играл съм в този турнир, после участвах и като треньор. Има голяма разлика между Шампионската лига и националното първенство, тъй като противниците от Бундеслигата играят по различен начин“, добави италианският специалист, който спечели Шампионската лига начело на Челси през 2012 година.