Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне не скри задоволството си от победата с 1:0 над гостуващия Байерн в среща от втория кръг в Група "D" на Шампионската лига. Победата на "дюшекчиите" можеше да бъде и по-убедителна, но Антоан Гризман пропусна дузпа в края.

"Чувствам се щастлив да бъда старши треньор на този клуб. Това е отбор със страст и с желание да играе всеки мач така, както искам. В тази среща всичко ми хареса. Пресирахме съперника добре, в моментите, в които се защитавахме, успявахме да изграждаме добри контраатаки. Играхме много интензивно срещу един изключително класен съперник. Това е един от най-силните ни мачове, откакто съм тук в Атлетико", коментира Симеоне.

"Голът беше демонстрация на нашата сила на контаатака. Впечатлен съм от това как момчетата изпълниха тактическите задачи. Отборът беше просто брилянтен. Показа такава интелигентност, енергия, желание да се спечели топката и умения при контраатаки. Савич и Годин бяха блестящи. Мисля, че разполагаме с четирима защитници, които са най-добрите в света. Марадона, Меси, Платини, Зико са пропускали от бялата точка. Гризман ще продължи да изпълнява дузпите. Доволен съм от неговата работа. Той започна контаатаката при гола ни и свърши хиляди полезни неща. Гризман е един от най-добрите в света", добави специалистът.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА