Борусия (Дортмунд) записа трудна домакинска победа над Зенит (Санкт Петербург) с 2:0 в мач от група F на Шампионската лига.

Вестафалци имаха превъзходство на своя "Сингнал Идуна Парк" в по-голямата част от срещата, но Джейдън Санчо, Ерлинг Холанд и компания така и не успяваха да вкарат положенията, които създават.

Мачът си вървеше към нулево равенство, но в 77-ата минута Марко Ройс бе повален в наказателното поле от Вячеслав Караваев и Джейдън Санчо вкара отсъдената дузпа за 1:0. В добавеното време на двубоя детето-чудо Ерлинг Холанд (90+1) излезе сам срещу вратаря и оформи крайния резултат.

В другия мач от групата по същото време Брюж и гостуващият Лацио завършиха 1:1. Двете попадения паднаха още през първото полувреме. Гостите от Италия вкараха чрез Хоакин Кореа (14), възползвал се от пас на Марушич. Домакините обаче изравниха три минути преди почивката чрез Ванакен, който бе точен от дузпа.

След тези резултати на първо място в групата е Лацио с 4 точки, колкото има Брюж. Трети е Борусия (Дортумнд) с 3, а Зенит е на дъното без нито една спечелен точка.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!