Борусия (Дортмунд) спечели повече от убедително с 6:0 при визитата си на Легия (Варшава) в първа среща и за двата тима от група F на Шампионската лига. Българинът Михаил Александров бе резерва за домакините, но се появи в игра в 66-ата минута на мястото на Казашвили. Той обаче не помогна на съотборниците си да стигнат поне до почетен гол.

Още в самото начало завърналият се в Дортмунд от Байерн Марио Гьотце (7) се разписа с глава след центрирана на Усман Дембеле. След това бранителят Сократис Папастатопулос (15) се извиси над всички след центриране от фаул на Рафаел Герейро и с глава удвои преднина на гостите. При ново изпълнение от фаул, греда и карамболи в наказателното поле на домакините Марк Бартра (17) направи преднината на вестфалци класическа и тя се запази такава до края на полувремето.

След почивката разликата в класите на терена продължи да си личи отчетливо и Рафаел Герейро (51) вкара четвърти гол за гостите след пас на Дембеле. Гонсало Кастро (76) след пас на Пулисич и Пиер-Емерик Обамеянг (87) след подаванен а Кастро пък оформиха крайния резултат.

Така Дортмунд оглави групата с 3 точки. В другата среща от тази група Реал (Мадрид) надви драматично у дома Спортинг (Лисабон) с 2:1 след попадения в последните минути.

Резултат с изображение за legia warsawЛЕГИЯ (ВАРШАВА) - БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) 0:6Резултат с изображение за borussia dortmund
0:1 Марио Гьотце (7), 0;2 Сократис Папастатопулос (15), 0:3 Марк Бартра (17), 0:4 Рафаел Герейро (51), 0:5 Гонсало Кастро (76), 0:6 Пиер-Емерик Обамеянг (87)

Варшава, "Войска Полскиего"
Съдия: Сергей Карасев

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА