Атлетико Мадрид спечели с 3:1 гостуването си на Фейенорд на „Де Кайп“ в мач от група „Е“ на Шампионската лига и се класира за 1/8-финалите. Така "дюшекчиите" помогнаха и на Лацио да продължи към елиминациите още преди последния кръг, в който двата тима се срещат в Испания и ще спорят за първото място в крайното класиране.

Фейенорд започна активно и Минтех стреля, но Ян Облак спаси без проблеми. Седем минути по-късно Калвин Стенгс изпълни корнер, а ударът на Ханцко от воле се отби в защитник на Атлетико и топката излезе в нов корнер. 

В 15-ата минута Маркос Йоренте изпрати топката в наказателното поле на Фейенорд, където тя се отклони от Геертруида и влетя във вратата на Байлоу за 0:1. Пет минути след това Гризман подаде към Рикелме, който центрира на задна греда в наказателното поле на домакините, където Алваро Мората стреля с глава, но над вратата.

В 38-ата минута Стенгс центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико, където Геертруида се извиси над всички и стреля с глава, но Ян Облак спаси.

След почивката домакините имаха много добра възможност в 54-ата минута, когато Хартман проби и подаде към Сантиаго Хименес, но Ян Облак успя да го изпревари. Четири минути след това Пабло Бариос подаде към Ермосо, който с удар от въздуха вкара топката във вратата на Байлоу за 0:2.

В 77-ата минута Лука Иванушец центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико, където Матс Вифер с глава вкара топката във вратата на Ян Облак и намали на 1:2. Четири минути по-късно обаче Науел Молина центрира в наказателното поле на Фейенорд, където Сантиаго Хименес в опита да избие топката с глава си вкара автогол и оформи крайния резултат.

След тази загуба нидерланският първенец отпада от Шампионска лига и ще продължи участието си в Лига Европа. Атлетико Мадрид е лидер в класирането с 11 точки пред Лацио, който има 10. Фейенорд е трети с 6, а Селтик е последен с една точка. В последните мачове от групата Атлетико е домакин на Лацио, а Фейенорд гостува на Селтик.

Група Е
19:45 часа Лацио – Селтик 2:0

1:0 Чиро Имобиле (82), 2:0 Чиро Имобиле (85)

22:00 часа Фейенорд – Атлетико Мадрид 1:3
0:1 Лутсхарел Геертруида (14-автогол), 0:2 Марио Ермосо (57), 1:2 Матс Вифер (77), 1:3 Сантиаго Хименес (81-автогол)