Елиминиралият Лудогорец в квалификациите хърватски първенец Динамо (Загреб) шокира Челси с 1:0 в първия мач от група Е и хвърли бомбата на старта в груповата фаза на Шампионската лига. Мислав Оршич (13) вкара още в началото победния гол за домакините.

Гостите започнаха по-дейно и в 6-ата минута Рахийм Стъринг изведе новото попълнение Пиер-Емерик Обамяенг в наказателното поле, а бившият нападател на Барселона и Арсенал върна топката назад. Стърлинг стреля по земя, но топката спря в тяло на бранител на Динамо.

В 13-ата минута хърватите направиха страхотна контраатака. Любичич подаде към Петкович в средата на терена, който с глава изведе Мислав Оршич и звездата на домакините бе бърз от защитника Уесли Фофана, за да прати топката във вратата на Кепа за 1:0.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След гола лондончани продължиха да владеят значително повече топката спрямо своя съперник, но отличната игра на домакините в защита убиваше устрема на англичаните. След малко по-малко от половин час игра Петкович върна в наказателното поле назад за Оршич, който шутира неточно в аут. В 30-ата пък се наложи на Кепа да прави спасяване, след като капитанът Ариан Адеми беше оставен напълно непокрит и шутира от около 20 метра.

След почивката в 49-ата Обамеянг се разписа, но голът на габонеца не беше признат заради засада при паса на Ковачич за Чилуел, който даде асистенцията на нападателя. В 56-ата минута Стефан Ристовски отправи мощен удар и Кепа изби, а топката срещна напречната греда и отиде напред, но нямаше кой да направи добавка.

Осем минута преди края на редовното време нападателят на гостите Армандо Броя беше намерен с добро центриране в наказателното поле и стреля с глава, но Любичич блокира удара, пращайки топката в корнер. Играчите на Томас Тухел продължиха да натискат, но и осемте минути добавено време не им стигнаха за изравнителен гол.

В другата среща от тази група по-късно австрийският шампион Залцбург приема Милан.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК