Ясен е носителят на приза Най-добър футболист на УЕФА през изминалия сезон в Шампионската лига. Това е Върджил ван Дайк, който получи наградата на церемония в Монако, на която беше изтеглен жребият за груповата фаза на настоящия сезон.

При дамите аналогичен приз получи британката Луси Бронз от европейския шампион Лион.

Кристиано Роналдо не получи награда тази вечер, а без номинация в отделните категории остана финалистът в Шампионската лига - Тотнъм.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За най-добър вратар в Шампионската лига беше избран Алисон Бекер от Ливърпул. При защитниците за номер 1 беше определен Върджил ван Дайк. За най-добър полузащитник приза спечели новото попълнение на Барселона Френки де Йонг, но за представянето му с екипа на Аякс. Звездата на настоящия тим на Де Йонг пък Лионел Меси беше определен за най-добър нападател в турнира.

Преди церемонията организаторите връчиха Наградата на президента на УЕФА на легендата Ерик Кантона.  Привърженик на английския Бърнли и феновете на Борусия (Дортмунд) пък получиха специални призове за прояви на благотворителност и борба с расизма през изминалия сезон.