Европейският клубен шампион Челси завърши зрелищно 3:3 при визитата си на Зенит в последния кръг и завърши втори в група H на Шампионската лига след Ювентус, който в същото време надви Малмьо с 1:0.

Тимо Вернер (2) изведе „сините“ напред в резултата след асистенция на Андреас Кристенсен, но домакините направиха пълен обрат в рамките на три минути. Клаудиньо (38) изравни след пас на Дъглас Сантос, а Сердар Азмун (41) вкара за 2:1 след подаване на Малком.

След почивката гостите от Лондон натиснаха в търсена на победата и стигнаха до изравнително попадение на Ромелу Лукаку (62). Белгийският нападател се разписа след извеждащ пас на германския национал Тимо Вернер (85), който пък с втория си гол в мача след пас на Кристиан Пулишич направи обрат за лондончани. Те обаче изтърваха успеха и първото място след попадение на Магомед Оздоев (90+4) в последните секунди.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

По същото време Ювентус победи у дома Малмьо с 1:0 и се надяваше на издънка на Челси, за да финишира на първата позиция. Мойс Кийн (18) вкара единствения гол още през първата част след пас на Федерико Бернардески. Гостите от Швеция така и не успяха да изравнят и си тръгнаха без точки от Италия.

След тези резултати Ювентус финишира първи с 15 точки пред Челси с 12, като и двата тима бяха си осигурили участието на 1/8-финалите още преди последния кръг.

Зенит остана трети с 4 точки и ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа, а Малмьо напуска евротурнирите като последен в групата със само една точка.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!