Европейският клубен шампион Ливърпул се развихри и спечели убедително с 4:1 при визитата си на белгийския Генк в мач от третия кръг в група Е на Шампионската лига. В другата среща от групата Наполи победи драматично с 3:2 при гостуването си на австрийския шампион Ред Бул Залцбург.

Още преди мача фенове на мърсисайдци предизвикаха расистки скандал с грозен плакат по адрес на своя играч Дивок Ориги, който е юноша на Генк. Български привърженици на Ливърпул пък опънаха по време на срещата родния трибагреник с надпис: „Ние не сме расисти!“, подкрепяйки страната ни след расистките скандали около европейската квалификация срещу „трите лъва“ преди десетина дни в София.

Алекс Окслейд-Чембърлейн (2) рано даде преднина на гостите след пас а Фабиньо и предопредели в каква посока ще върви срещата. Играчите на Юрген Клоп продължиха да доминират, но удвоиха аванса си след почивката, когато отново Окслейд-Чембърлейн (57) бе точен, но този път след асистенция на Роберто Фирмино.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Садио Мане (77) направи разликата класическа след подаване на Мохамед Салах (87), който пък сам вкара четвъртия гол за мърсисайдци. Междувременно на терена се бе появил и Дивок Ориги. Малко след гола на Салах се стигна до попадение на Стивън Одей (88), който оформи крайния резултат след асистенция на Н‘Донгала.

След тази победа Ливърпул остава втори с групата с 6 точки и на една зад лидера Наполи. Генк е на последната позиция само с 1 точка.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ