ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Спортинг (Брага) направи феноменален обрат за 3:2 при визитата си на дебютанта този сезон Унион (Берлин) и записа първи успех в група C на Шампионска лига. „Железните“ вкараха два гола през първото полувреме посредством Шералдо Бекер (30, 37). Преди почивката Сику Ниакате върна един гол за Брага (41), а Брума (51) донесе равенството за португалците с красиво попадение от далечна дистанция. Гостите шокираха германците в последните секунди, когато Андре Кастро (90+4) вкара победния за тима си гол.

Феновете на Унион Берлин не бяха доволни от факта, че отборът играе на стадиона на своя градски съперник – Херта, като през цялото време от централната трибуна бе издигнат плакат, който гласеше: „Нуждаем се от „Старото лесничейство“, както въздух, за да живеем“.

Домакините натиснаха и в 4-ата минута Шералдо Бекер бе изведен зад гърба на отбраната, след което подаде към Робин Госенс, който вкара топката в мрежата. Голът обаче не бе зачетен заради засада на нападателя.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Упорството на домакините даде резултат в 30-ата минута, когато Алекс Крал изведе Шералдо Бекер на чиста позиция в наказателното поле, а нападателят промуши топката между краката на вратаря Матеуш за 1:0. Седем минути по-късно Унион удвои аванса си, когато Лукас Тусар намери отново Бекер на чиста позиция, а нападателят се разписа за 2:0.

До края на първото полувреме Брага успя да върне един гол в 41-ата минута, когато Рикардо Орта шутира от границата на наказателното поле. Фредрик Рьонов спаси, но от втора линия изскочи Сику Ниакате, чиято добавка бе успешна за 2:1.

Гостите започнаха силно второто полувреме и в 52-ата минута след центриране от корнер топката отново достигна за Орта. Халфът свали за Брума, който с мощен изстрел прати топката точно в горния ляв ъгъл на вратата на домакините.

В третата минута от добавеното време Алекс Крал можеше да изведе своя тим напред в резултата, след като се възползва от рикоширала топка и стреля, но ударът му бе отразен от Матеус. Секунди по-късно Абел Руис бе изведен по дясното крило на нападението и подаде на Брума, който остави за Андре Кастро, реализирал победния гол с прецизен изстрел в долния десен ъгъл.

Група C
19:45 часа Унион Берлин – Спортинг (Брага) 2:3

1:0 Шералдо Бекер (30), 2:0 Шералдо Бекер (37), 2:1 Сику Ниакате (41), 2:2 Брума (52), 2:3 Андре Кастро (90+4)

22:00 часа Наполи – Реал (Мадрид)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!