Зенит няма да може да разчита на подкрепата на най-верните си фенове в утрешния мач от Шампионската лига срещу Монако с Димитър Бербатов. Това стана ясно след снощното общо събрание на притежателите на абонаментни карти. На него ултрасите взеха решение да бойкотират двубоя заради сериозни разминавания с ръководството на клуба.

По-рано вчера официалният сайт на феновете landskrona.ru публикува списък с оснвните си искания, които не са били удовлетворени от ръководството на Зенит. Сред тях са премахването на решетките между отделните сектори на стадион "Петровский", намаляване на цените на билетите за т.нар. "вираж" - местата, заемани от най-крайните фенове и възможност всички притежатели на абонаментни карти да комуникират с полицаите.

Опортният директор на Зенит Максим Митрофанов заяви, че ще се срещне с представители на привържениците, като се надява различията да бъдат изгладени. След като двете страни не стигнаха до единомислие, феновете обявиха решението си да не присъстват на мача с Монако. Очаква се билетите за въпросния сектор да бъдат пуснати в свободна продажба.