Финалистът от миналия сезон Тотнъм изтърва два гола аванс и завърши 2:2 при визитата си на Олимпиакос в първата им среща от група B на Шампионската лига.

Гостите успяха да неутрализират първоначалния домакински натиск, довел до греда в 18-ата минута след удар на Поденсе, и поведоха с гол на звездата си Хари Кейн (26-дузпа). Нарушението за 11-метровия наказателен удар бе на Мериа срещу голмайстора. Скоро след това Лукас Моура (30) удвои с удар от границата на наказателното поле. Малко преди края на първата част Даниел Поденсе (44) намали след комбинация с Валбуена.

След почивката в 50-ата минута гол на Деле Али от гостите не бе признат заради засада, а две минути след това Вертонген фаулира Влабуена в наказателното поле. Последва удар от бялата точка и Матийо Валбуена (54-дузпа) изравни за 2:2.

В 65-ата минута Деле Али се озова на чиста позиция и стреля от малък ъгъл, но вратарят Жозе Са спаси. „Шпорите“ бяха по-активни и опитаха да стигнат до успеха, но след изтървания удобен аванс не успяха да вкарат победен трети гол. Олимпиакос опита натиск в петте минути добавено време, но също без успех. В 94-ата минута Лорис увисна при центриране, но Дейвис изчисти с глава пред голлинията и така двата тима поделиха по точка.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ