Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес призна, че иска Кристиано Роналдо да остане завинаги в испанския гранд, след като португалецът изведе „белия балет“ до триумф в Шампионската лига.

„Всички знаят, че искам Кристиано да остане при нас завинаги. Той е една от основите на отбора и от историята на клуба. С него Реал (Мадрид) започна една нова ера“, заяви Перес пред ESPN.

„Според мен Зидан също е важен за Реал и неговата история. Зизу промени историята през 2002 година. Тогава спечели Шампионската лига като играч, а вече триумфира в турнира и като помощник-треньор, и като старши треньор“, допълни президентът на „кралския клуб“.

„Всички сезони са трудни, а в този се борихме до края. Първенството е много тежко, но не се отказахме. Няма какво повече да кажа. Играпме силно в Примера дивисион и спечелихме Шампионската лига.“

„Искам да отделя и няколко думи за Атлетико – нашият съсед и приятел. В последните години тимът демонстрира едно високо ниво. Съчувствам им заради положените усилия, но съм сигурен, че в бъдеще ще спечелят трофея“, завърши Флорентино Перес.