Гибралтарският Линкълн Ред Импс хвърли бомбата във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, побеждавайки шотландския Селтик с 1:0 у дома в първия двубой. Това бе и официален дебют за Брендън Роджърс начело на "детелините".

Единственото попадение в срещата бе дело на Лий Каскиаро в 48-ата минута, след като се възползва от грешка в съперниковата защита. Това бе най-значимата победа за отбора от Гибралтар на международната сцена.

"Поздравления за съперника, това е голяма побед за тях. Нямаме никакво оправдание. Ако отпаднем, тогава можем да говорим за провал. Аз обаче съм сигурен, че в реванша ще постигнем необходимия резултат, за да продължим напред", заяви Роджърс след шокиращата загуба.

В друг двубой сръбският гранд Цървена Звезда се измъчи срещу малтийския Ла Валета, но стигна до победа с 2:1 след пълен обрат като гост.

Домакините изненадващо поведоха в 15-ата минута, когато Федерико Фалконе изненада защитата на сърбите.

През второто полувреме Звезда обърнаха мача. В 66-ата минута Гелор пусна дълъг пас към Александър Катай, който от малък удар успя да прехвърли вратаря на домакините, а в 75-ата самият Катай проби по левия фланг и центрира по земята за Сикимич и той донесе победата на "червено-белите".