Феновете на Олимпиакос са подготвили специално посрещане на треньора на Барселона Ернесто Валверде. Гръцкият тим приема каталунците утре в мач от Шампионската лига, след като преди две седмици „блаугранас“ спечели с 3:1 като домакин.

53-годишният Валверде е бивш треньор на Олимпиакос. Той води гръцкия гранд в два периода: 2008-09 и 2010-12. И в трите си сезона начело на „червено-белите“ Валверде спечели шампионската титла, а два пъти изведе тима си до триумф за Купата на Гърция.

„Ернесто Валверде се завръща в Пирея начело на Барселона. Феновете на Олимпиакос са по-въодушевени от неговото пристигане, отколкото от това на Лионел Меси. Феновете от групировката „Гейт 7“ планират да организират собствено емоционално посрещане на Валверде преди началото на мача“, информира в. „Протатлитис“.

Олимпиакос не се радва на приемлив старт на сезона. „Червено-белите“ загубиха и трите си досегашни мача в Шампионската лига, а в първенството заемат пето място, след като допуснаха три поражения в деветте си мача до момента.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА