Страхотни дербита предложи тазгодишната церемония по тегленето на жребия за груповата фаза на Шампионската лига в Истанбул (Турция). Манчестър Сити - ПСЖ, Милан - Ливърпул, Интер - Реал (Мадрид), Байерн - Барселона и Челси - Ювентус са само част от най-големите битки.

Жребият определи и група на смъртта (В), в която са Атлетико (Мадрид), Ливърпул, Порто и Милан, но няма да е лесно за фаворитите и в група Е, където са Байерн, Барса, Бенфика и Динамо Киев.

Равностойни отбори, макар с не толкова звездно присъствие събраха група С (Спортинг, Борусия (Д), Аякс и Бешикташ) и група G (Лил Севиля, Залцбург и Волфсбург).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Екзекуторът на Лудогорец от турнира на богатите Малмьо попадна при Челси, Ювентус и Зенит. Мачовете се провеждат в рамките на шест поредни седмици от 14/15 септември до началото на декември.

Преди жребия УЕФА връчи няколко награди. Капитанът на Дания и медицинският екип на "червения динамит", както и българинът Валентин Великов, получиха специални призове за помощта си при спасяването на Кристиан Ериксен, който получи инфаркт в двубоя с Финландия на Евро 2020.

Вратарят на Челси Едуард Менди получи наградата за най-добър на своя пост през миналия сезон. Рубен Диас от Манчестър Сити беше избран за най-добър защитник, Нголо Канте от Челси за най-добър халф, а Ерлинг Холанд от Борусия (Дортмунд) за най-добър нападател.

Италианският полузащитник на Челси Жоржиньо пък беше избран за Играч на сезона, а Томас Тухел за треньор номер 1.

При дамите призовете в тези категории взеха Сандра Паньос (Барселона), Ирене Паредес (ПСЖ), Алексия Путейяс (Барселона) и Джени Ермосо (Барселона).

Ето всички групи:

ГРУПА А ГРУПА Е
1. Манчестър Сити 1. Байерн (Мюнхен)
2. ПСЖ 2. Барселона
3. РБ Лайпциг 3. Бенфика
4. Брюж 4. Динамо (Киев)
   
ГРУПА В ГРУПА F
1. Атлетико (Мадрид) 1. Виляреал
2. Ливърпул 2. Манчестър Юнайтед
3. Порто 3. Аталанта
4. Милан 4. Йънг Бойс
   
ГРУПА С ГРУПА G
1. Спортинг (Лисабон) 1. Лил
2. Борусия (Дортмунд) 2. Севиля
3. Аякс 3. Залцбург
4. Бешикташ 4. Волфсбург
   
ГРУПА D ГРУПА H
1. Интер 1. Челси
2. Реал Мадрид 2. Ювентус
3. Шахтьор 3. Зенит
4. Шериф (Молдова) 4. Малмьо