Голмайсторът на Байерн този сезон със 17 попадения само в Бундеслигата Ариен Робен ще отсъства от терените минимум 6 седмици и със сигурност пропуска 1/4-финалните сблъсъци срещу Порто в Шампионската лига на 15 и 22 април.

Холандският национал получи контузия в областта на корема в неделя при домакинската загуба на баварците с 0:2 от Борусия (Мьонхенгладбах). Така крилото отпадна от сметките на селекционера на „лалетата” Гуус Хидинк за европейската квалификация срещу Турция на 28 март (събота) и за контролата срещу Испания три дни по-късно също в Амстердам.

В най-лошия случай Робен може да остане извън игра дори два месеца. Така освен двата мача с Порто от 1/4-финалите на Шампионската лига той ще отсъства още в 1/4-финалния двубой срещу Байер (Леверкузен) от Купата на Германия на 8 април.

При евентуално класиране на баварците за 1/2-финалите на Шампионската лига Робен също ще бъде под въпрос както за първия мач (5 или 6 май), така и за реванша (12/13 май). Към всички тези срещи трябва да се добавят и пет мача от Бундеслигата, които холандецът също най-вероятно ще пропусне – гостувания на Борусия (Дортмунд), Хофенхайм и Байер (Леверкузен), както и домакинства на Айнтрахт (Франкфурт) и Херта.